TERVEINK

Mi is az a STEM?
 
A STEM egy betűszó, mely az angol Science, Technology, Engineering and Math, azaz Tudomány, Technológia, Mérnöki és Matematika szavakból ered. Alapkoncepciója, hogy az egymással összefüggő területeken a fennálló munkaerő piaci hiányt megfelelő oktatással segítsen pótolni.
A STEM közösségek célja, hogy felkeltsék a fiatalok figyelmét a terület iránt. A közösségben részt vevő tanárok érdekes, elgondolkodtató, probléma megoldáson alapuló oktatást tartanak az órákon, vagy akár a tantermen kívül.
A mozgalom a világ több vezető országában és közösségében elindult már, mivel az országok vezetői is rájöttek, hogy jövedelmező szakterületről van szó. Minden fejlett ország gazdaságának alapja a megfelelő oktatás, melyhez a STEM közösségek nagy segítséget tudnak nyújtani. A Műszaki és Informatikai Szakosztály küldetésének tekinti ezen mozgalomba való aktív részvételét.
A Magyar Természettudományi Társulat céljai közé tartozik egy ehhez hasonló közösség kialakítása, melyhez tanárok, szponzorok és támogató szervezetek jelentkezését várjuk!